Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

τουριστικός οδηγός Καρπενησίου

Τουριστικος Οδηγος Καρπενησι

Τουριστικός Οδηγός για το Καρπενήσι ΕυρυτανίαςΑγαπητοί επισκέπτες,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον καλύτερο τουριστικό οδηγό για το Καρπενήσι Ευρυτανίας.

Η παρουσία σας σ’αυτό το δικτυακό τόπο μας τιμά και χρέος μας είναι να τιμήσουμε τα ενδιαφέροντά σας, προσπαθώντας να επικαιροποιούμε και να πολλαπλασιάζουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες για ευχάριστες διακοπές.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας και σας ευχόμαστε η περιήγηση σας εδώ να είναι ευχάριστη.

Μέσα από τις σελίδες του οδηγού μπορείτε να κάνετε μια εικονική ”εξερεύνηση” σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας και να εφοδιαστείτε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να την επισκεφτείτε και στην πραγματικότητα.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε και να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το Καρπενήσι Ευρυτανίας καθώς και επιλεγμένες τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Ευρυτανίας που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας ταξινομημένες ανά κατηγορίες.

Καρπενήσι: Τουριστικές Επιχειρήσεις

Χρησιμοποιήστε την αναλυτική αναζήτηση για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, όπως ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακά καταλύματα, διαμερίσματα, στούντιος, βίλλες, αρχοντικά, σαλέ, ξύλινες μεζονέτες, προσφορές καταλυμάτων, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ μπαρ, παραδοσιακά προϊόντα, κατασκευές, μεσιτικά, υπαίθριες δραστηριότητες, να επιλέξετε τη διαμονή σας και να οργανώσετε τις διακοπές σας.

Τα τουριστικά καταλύματα του Καρπενησίου Ευρυτανίας σας περιμένουν για αυθεντικές διακοπές. Τα κριτήρια επιλογής των καταλυμάτων του www.in-karpenisi.gr είναι τελείως ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που δίνουν οι επίσημοι φορείς. O Ταξιδιωτικός Τουριστικός Οδηγός Καρπενησίου Ευρυτανίας εκφράζει μια φιλοσοφία με δυνατές αξίες η οποία βασίζεται στις ανθρώπινες διαστάσεις, στην ποιότητα των καταλυμάτων αλλά και στην προσωπική επαφή των ιδιοκτητών με τους πελάτες – φιλοξενούμενους.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία τους τα καταλύματα πρέπει απαραιτήτως να προσφέρουν:

Φιλική υποδοχή, ζεστή ατμόσφαιρα, άνετη διαμονή, ήρεμο αυθεντικό περιβάλλον και να είναι αρμονικά ενταγμένοι στην τοπική αρχιτεκτονική.

Καρπενήσι: Προσφορές καταλυμάτων

Εκμεταλλευτείτε τις απίστευτες προσφορές διαμονής των καταλυμάτων Ευρυτανίας, που ισχύουν μόνο για εσάς τους επισκέπτες του ταξιδιωτικού τουριστικού οδηγού www.in-karpenisi.gr. Η ιστοσελίδα μας ενημερώνεται καθημερινά με νέες καταχωρήσεις και μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ευρυτανία!!! Δείτε όλες τις προσφορές διαμονής στο Καρπενήσι…>>

Καρπενήσι: Διακοπές

Το Καρπενήσι είναι μια μικρή πόλη στην καρδιά της Ρούμελης κτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρα και έχει πληθυσμό 10 χιλιάδες περίπου, ενώ είναι ιδανικός προορισμός ιδιαίτερα για χειμερινές αλλά και καλοκαιρινές διακοπές. Το Καρπενήσι παρόλο την καταστροφή του και την μετέπειτα κτιριακή του ”ανανέωση”, κατορθώνει να διατηρεί τα θέλγητρα και τον παλιό χαρακτήρα που του χαρίζει η απέραντη φύση η οποία το περιβάλλει. Το Καρπενήσι είναι και μένει πάντα Ρούμελη με την άδολη καρδιά του, την ανεπιτήδευτη και αθώα τραχύτητά του, με την ασύγκριτη περηφάνια, με την συγκινητική του αφέλεια. Περάστε αξέχαστες διακοπές στο Καρπενήσι, σε παραδοσιακά καταλύματα, ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, στούντιος, βίλλες, αρχοντικά, σαλέ, ξύλινες μεζονέτες με τον καλύτερο τουριστικό οδηγό του Καρπενησίου για την οργάνωση των ταξιδιών σας στην Ευρυτανία.

Καρπενήσι: Αξίζει να επισκεφτείτε

Επισκεφτείτε:

Tους Κορυσχάδες, βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καρπενησιού σε υψόμετρο περίπου 960 μέτρα, έχουν πληθυσμό 230 κατοίκους και είναι ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ευρυτανίας. Αντικρίστε στον απέναντι λόφο Παλαιόκαστρο, τα ίχνη αρχαίων τάφων, το φρούριο και το άριστα αναπαλαιωμένο κτίριο του Δημοτικού σχολείου που κτίστηκε το 1901, στο οποίο έλαβε χώρα, το Μάιο του 1944, η πρώτη Εθνοσυνέλευση της Κυβέρνησης του Βουνού… Δείτε περισσότερα για τους Κορυσχάδες…>>

Το Παλαιό Μικρό Χωριό που εγκαταλείφτηκε το 1963 από τους κατοίκους του, λόγο μιας κατολίσθησης που κατέστρεψε ολοσχερώς τα 2/3 του χωριού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι. Τις πέντε γραφικές βρύσες, κάτω από τα πλατάνια της πλατείας. Το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως. Το ιδιαίτερο ρολόι πάνω στο καμπαναριό που αντί για αριθμούς, τις ώρες υποδεικνύουν γράμματα που σχηματίζουν το όνομα της κόρης του δωρητή από την Κωνσταντινούπολη, Ελένης Δ. Σιδέρη. Το παλιό σχολείο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και τη λιμνούλα που σχηματίζεται την άνοιξη στην είσοδο του χωριού… Δείτε περισσότερα για το Παλαιό Μικρό Χωριό…>>

Το Μεγάλο Χωριό, με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από υφαντά, παραδοσιακές ενδυμασίες, οικοσκευές, χρηστικά αντικείμενα της καθημερινής ζωής, εργαλεία και σκεύη από επαγγέλματα που πια έχουν ξεχαστεί, αγροτικά εργαλεία, φωτογραφίες εποχής, επίσημα έγγραφα και πολλά δείγματα λαϊκής τέχνης… Δείτε περισσότερα για το Μεγάλο Χωριό…>>

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας στον Προυσό που είναι γαντζωμένο στο χείλος του γκρεμού, το απαράμιλλης ομορφιάς ”Σπίτι της Παναγιάς” φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα της και προσελκύει πλήθος πιστών. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται το οίκημα της Σχολής Ελληνικών Γραμμάτων, καθώς και το εξαιρετικό μουσείο με πολλά εκθέματα, όπως χειρόγραφους κώδικες, τυπογραφημένα βιβλία, παλιές εικόνες, ιερά σκεύη κ.ά… Δείτε περισσότερα για την Ιερά Μονή Παναγιάς Προστάτισσας…>>

Tην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, Μητρόπολη, με πλούσια συλλογή αξιόλογων βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων. Στην εκ βάθρων ανακατασκευής της, στα μέσα του 17ου αιώνα, συνέβαλε ο Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός… Δείτε περισσότερα για την Αγία Τριάδα Ευρυτανίας…>>

Το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχιού.

Τις υπερσύχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το πολυάριθμα μνημεία φύσης της Ευρυτανίας, το ποταμό Αχελώο, τη λίμνη Κρεμαστών, τα φαράγγια της Βίνιανης και του Βόθωνα και πολλά άλλα.

Η γοητεία της ελκυστικής Ευρυτανίας αυξάνεται συνεχώς, αλλά την ίδια στιγμή ο νομός παραμένει ανέγγιχτος, αδάμαστος και απάτητος, και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα σας μαγέψει.

Φωτογραφίες Καρπενήσι