Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

μηλόπιτα


Υλικά:
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 μήλα
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 4 αυγά
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια.

Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντάς όλο το ταψί με μήλο.

Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια.

Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.

Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα.

Ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.