Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

στα Λεπιανά κι όχι στα Κόχλια ο τάφος του Οδυσσέα


Χρόνια με βασάνιζε αυτό θέμα
Διαβάζοντας το βιβλίο του Μάρκου Γκιόλια "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ"αλλά και του Θεοφάνη Μανιά "Τ άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων"και παίρνοντας κάποιες συντεταγμένες και ευθείες,μετά βέβαια από χρόνιας έρευνας έφτασα στο ποθητό!
Κάλεσα την αρχαιολογική υπηρεσία,η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, μπορώ να πω,ανακαλύψαμε αρχαίο τάφο।Από το θολωτό του τάφου,κι από άλλα ευρήματα,ο τάφος είναι Μυκηναϊκός! Από τα λεγόμενα των αρχαιολόγων,αλλά κι από ένα τεράστιο τόξο,που βρέθηκε μέσα στον τάφο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι του Οδυσσέα!
Πιθανολογούνταν ότι ο τάφος του Οδυσσέα μπορεί να είναι στα Κόχλια,αλλά με τις όλες ενδείξεις πιθανότατα ήμαστε κοντά! Υπάρχει ένδειξη για αρχαίο μαντείο το οποίο οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για αλώνι,να αλωνίζουν τα σιτηρά τους!!!
Αλλά και στάνες που υπάρχουν δίπλα έχουν κίονες από αρχαίο ναό πιθανόν του Επικούρειου Απόλλωνα!!!Λόγω ότι το ιερό του βλέπει τον νότο!
Στην όλη ερεύνα,αλλά και τα μονοπάτια βοήθησε μόνιμος κάτοικος των Λεπιανών,ο οποίος από σεμνότητά δε θέλει ακόμα να προβάλουμε το όνομα του!!!
Σε ένα περίπου χρόνο θα ολοκληρωθεί η ὀλη εργασία,αρκεί βέβαια να βγάλει το ανάλογο κονδύλι το Υπουργείο Πολιτισμού।
ΥΓ। δεν μπορούμε να δώσουμε το ακριβές στίγμα του χώρου για προστασία από αρχαιοκάπηλους και η έρευνα έγινε με μεγάλη μυστικότητά

2 σχόλια:

  1. Πέρασα αυτό το θέμα ως πρωταπριλιάτικο!Τι συμβαίνει με την αρχαία πολη της Αγναντίας απέναντι από τα Λεπιανά;Ενδιαφέρεται κανείς; η πλούτισαν κάποια λαμόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή