Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

κινητό σε σχήμα ανθρώπου


Κινητό τηλέφωνο σε σχήμα ανθρώπου και επιφάνεια σαν δέρμα
Friday, 04 March 2011 18:47
E-mail Print PDF
0

humanmobileΤο πρώτο στον κόσμο κινητό τηλέφωνο που έχει σχήμα ανθρώπου (σαν μικρή κούκλα) και εξωτερική επιφάνεια, η οποία θυμίζει έντονα ανθρώπινο δέρμα, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες, με στόχο να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

Deytero
Η πρωτοποριακή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οζάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων.

«Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών στις Προωθημένες Τηλεπικοινωνίες (ATR), που περιγράφει τη συσκευή ως «επαναστατικό τηλεπικοινωνιακό μέσο».

Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη. Ένα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της «κούκλας» και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να κυκλοφορήσουν το κινητό στο εμπόριο, αφού έχουν στο μεταξύ προσθέσει σε αυτό πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου