Σκοπός αυτού του Ιστολογίου είναι η δημοσίευση θεμάτων των Αγράφων , της Ευρυτανίας , της Ελλάδας. Θέματα της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής των Αγραφιωτών κι όχι μόνο. Κάθε σχόλιο ΔΕΚΤΟ. Περιμένουμε δικές σας προτάσεις,
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011
Τι είναι το τσαλαφούτι.
Τι είναι το τσαλαφούτι και πως γίνεται!
Εμείς οι Αγραφιώτες ξέρουμε τι είναι και ξέρουμε και την συνταγή!
Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν το γνωρίζουν και ρωτάνε।
Το τσαλαφούτι γίνεται τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού,από πρόβειο γάλα।
Βράζουμε το γάλα και του ρίχνουμε λίγο αλάτι ημίχονδρο παραπάνω από το κανονικό.Αφήνουμε το γάλα και κρυώσει,κι εφόσον κρυώσει το αδειάζουμε σε κάποιο δοχείο ξύλινο,(καρδάρα,)αυτό γίνεται σταδιακά μέχρι να γεμίσει το δοχείο Το καλύτερο θα ήταν το δοχείο το ξύλινο να είναι σε δροσερή Πηγή θαμμένο και να προεξέχει το χείλος του σκεπασμένο πολύ καλά, ανακατεύουμε δυο τρεις φορές την ημέρα.Όταν λοιπόν δούμε ότι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο. Τρώγεται σαν ορεκτικό,συνοδεύεται μ όλα σχεδόν τα φαγητά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου